De beste dakdragers voor de Opel Astra

De beste dakdragers voor de Opel Astra

Een dakkoffer is enorm handig om wat extra ruimte vrij te maken in je Opel Astra. Als je een dakkoffer hebt, kun je dakdragers kopen en monteren op dakrails of het Fix point van de auto. Hiermee kun je de Opel Astra van meer opbergruimte voorzien, wat vooral op vakantie goed van pas kan komen.

Als je een dakdrager gaat kopen voor je Opel Astra, zijn er veel modellen waar je tussen kan kiezen. Om je urenlang aan onderzoek te besparen, zetten wij de beste Opel Astra dakdragers voor je op een rij, én leggen we uit waar je op moet letten.

De beste dakdragers voor de Opel Astra

Opel Astra dakdrager kiezen: hier moet je op letten

J, K, H: Welk model heb ik?

In de loop van de jaren heeft de Astra meerdere keren een facelift gehad, waarbij elk nieuwe model een andere letter kreeg om aan te geven dat het om een nieuwere generatie ging. Deze letter wordt ook vermeld bij de verschillende Astra dakdragers die je kunt kopen, zodat je zeker weet dat je de goeie hebt. Hieronder de generaties op een rij, met bijbehorende letter:

  • Astra F (1991-1998)
  • Astra G (1998-2004)
  • Astra H (2004-2010)
  • Astra J (2009-2017)
  • Astra K (2015-heden)

Als je weet welk bouwjaar je auto heeft, weet je dus ook welke dakdrager je moet kopen.

Dakrail of FIX point?

Niet elke Opel Astra heeft dakrails. Sommige modellen hebben een FIX point, waaraan je de dakdrager kan monteren. Je kan deze punten herkennen aan klepjes die je open kan klikken of schuiven. Onder de klepjes vind je vaak schroefgaten of een andere constructie waaraan je de dakdrager kan bevestigen.

Maximaal draagvermogen

Stel jezelf de vraag wat je gaat meenemen in de dakkoffer die je straks op de dakdragers wil bevestigen. Als je een grote dakkoffer wil meenemen en deze bijvoorbeeld vult met ski’s en skischoenen, heb je een dakdrager nodig met meer laadvermogen dan wanneer je de dakkoffer vooral met kleding gaat vullen.

Open dakrails of gesloten dakrails

De meeste Opel Astra’s met een dakrail hebben een gesloten dakrail. Dat wil zeggen dat er geen ruimte zit tussen de onderkant van de rail en het dak van de auto. Dakdragers voor deze dakrails, zitten dan ook vaak met klemmen bovenop de dakrail, terwijl dakdragers voor open dakrails vaak rondom de dakrail zijn bevestigd.