De beste lichtgewicht campingstoelen

De beste lichtgewicht campingstoelen

Of je nou gaat kamperen in Nederland of gaat backpacken in de wildernis, een lichtgewicht campingstoel is onmisbaar als je ‘s avonds rond het kampvuur helemaal tot rust wil komen. Een goede kampeerstoel is niet alleen comfortabel, maar ook praktisch. De kans op knoeien is een stuk kleiner als je tijdens het eten je bord op schoot kan zetten, en als het gras nog nat is van de regen zit jij letterlijk hoog en droog!

Het kiezen van de beste lichtgewicht campingstoel is niet altijd even makkelijk. Als je op wandelvakantie of fietsvakantie gaat, is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat een kampeerstoel licht en opvouwbaar is om makkelijk te kunnen meenemen. Wanneer je tijdens het kamperen vooral met de auto van A naar B reist, hoeft het formaat en gewicht van je campingstoel minder uit te maken. Om je uren aan onderzoek te besparen, zetten we de beste lichtgewicht campingstoelen voor je op een rij én leggen we uit waar je op moet letten als je er eentje kiest.

De beste lichtgewicht campingstoelen van 2020

Lichtgewicht kampeerstoel kiezen: hier moet je op letten

De luxe van een comfortabele stoel tijdens het kamperen of reizen kan een geweldige toevoeging zijn aan je outdoor-ervaring. Een campingstoel is niet alleen comfortabel, maar maakt bijvoorbeeld eten en drinken een stuk makkelijker. Bij het kiezen van de beste lichtgewicht stoel voor kamperen, hebben we gekeken naar het comfort, grootte, draagbaarheid, duurzaamheid en gebruiksgemak. Of je nou met de auto gaat kamperen of juist meerdere nachten in de wildernis overnacht na een lange trektocht: het kiezen van de beste lichtgewicht campingstoel hangt volledig af van wat je van plan bent om te doen.

Bij het kiezen van een lichtgewicht campingstoel moet je jezelf dan ook vooral afvragen “Waar ga ik de stoel het vaakst voor gebruiken?”

Comfort

Zolang je niet veel hoeft te sjouwen met je stoel, is comfort de belangrijkste eigenschap van een kampeerstoel. Een camping relaxstoel is vaak iets zwaarder, maar hoef je dan ook minder vaak te verplaatsen als deze eenmaal voor je tent staat. Let hierbij op de materialen waarvan de stoel is gemaakt – stoelen van steviger materiaal gaan vaak langer mee.

Draagbaarheid en gewicht

Als je de stoel bijvoorbeeld ook wil gebruiken voor een dagje naar het strand of wil uitrusten aan het eind van een lange trektocht, is draagbaarheid en gewicht een belangrijke eigenschap. Je hebt stoelen die je kan inklappen, maar ook stoelen die je volledig kan opvouwen. Laatstgenoemde kun je dan ook vaak aan je rugzak vastzetten om ermee te wandelen zonder dat je er last van hebt.