De 6 mooiste riviercruises

De 6 mooiste riviercruises

Bij een cruise denk je misschien aan een drijvend resort, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Een riviercruise is ideaal om in korte tijd meerdere plekken te bezoeken en zo de havensteden waar je aanmeert beter te leren kennen. Op zoek naar de mooiste riviercruises? Wij zetten de 6 mooiste rivieren voor een cruise of excursie op een rij!

De mooiste riviercruises

Riviercruises zijn er in alle soorten en maten. Zoals we al noemden heb je cruises waar alles voor je wordt geregeld.Vaak is een riviercruise gericht op een bijzondere regio en worden er lokale experts ingehuurd om je de mooiste plekken te laten zien. Je kunt echter ook een kortere riviercruise boeken op een kleinere boot, die je in een paar dagen van de ene prachtige bestemming naar de andere brengt. Ideaal als je toch die kant op moet!

1. Riviercruise Donau

De Donau is de op éen na langste rivier van Europa. Deze romantische rivier ontspringt in het Zwarte Woud in Duitsland en stroomt oostwaarts door onder andere Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Bulgarije en Roemenië.  Onderweg vaar je door Centraal-Europa langs prachtige steden als Wenen, Bratislava, Boedapest en Belgrado.

2. Riviercruise Amazone

De Amazone is een enorme rivier in Zuid-Amerika die ontspringt in Peru en in Brazilië uitmondt in de Atlantische Oceaan. De Amazone stroomt dwars door het gelijknamige Amazone-regenwoud en kan in het regenseizoen tot wel 40 kilometer breed worden. Onderweg kun je tijdens deze groene cruise indianendorpen bezoeken en op piranha’s vissen.

3. Riviercruise Chobe

De Chobe is een rivier in Afrika die ontspringt in de hooglanden van Angola. De rivier stoomt op de grens tussen Botswana en Namibië. Aan de oevers van Nationaal Park Chobe, het populairste wildpark van Botswana, kun olifanten spotten zien die de rivier gebruiken als drinkplaats. Ook de andere leden van de ‘The Big Five’ lopen langs deze prachtige rivier.

4. Riviercruise Nijl

De Nijl ontspringt in Ethiopië en stroomt via het Victoriameer noordwaarts richting Egypte om uit te monden in de Middellandse Zee. Op deze rustige rivier kun je helemaal tot rust komen, afgewisseld met bezoeken aan indrukwekkende oude Egyptische tempels. Leuk om te combineren met een bezoek aan de hoofdstad Cairo, waar je de beroemde pyramides kunt zien!

5. Riviercruise Mississippi

De Mississippi ontspringt in Noord-Minnesota en stroomt zuidwaarts dwars door de Verenigde Staten richting de Golf van Mexico. Veel riviercruises worden aangeboden in de Lower Mississippi, waar je dwars door het hart van Noord-Amerika vaart langs of door staten als Missouri, Kentucky, Tennessee, Mississippi, Arkansas en Lousiana. Bekende steden aan de rivier zijn Davenport, Memphis en New Orleans.

6. Riviercruise Mekong

De Mekong is een prachtige rivier in Zuidoost-Azie die ontspringt in de Tibetaanse Hooglanden. De rivier mondt uit in de Mekong-Delta in Vietnam. Een cruise op de Mekong is verreweg de mooiste manier om van Thailand naar Laos, Cambodja of Vietnam te reizen. Je komt langs hoge gebergtes met ruige jungles en ziet prachtige uitzichten die na elke bocht in de rivier weer veranderen.