De beste goedkope vliegmaatschappijen

De beste goedkope vliegmaatschappijen

Als je gaat backpacken, ga je waarschijnlijk met het vliegtuig naar je bestemming. Het vliegtuig is ook een goede manier om in een regio als Zuidoost- Azië of een groot land als Australië snel naar een nieuwe bestemming te reizen om te ontdekken. Backpackers zijn al snel geneigd om een bestemming en een bepaalde datum te kiezen, om daar vervolgens een goedkope vlucht voor te zoeken. Toch kun je veel goedkoper backpacken door je schema af te stemmen op de vluchten van goedkope vliegmaatschappijen.

De beste goedkope vliegmaatschappijen

Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen in de wereld die bekend staan om hun goedkope vliegtickets. Veel van deze goedkope vliegtuigmaatschappijen hebben vaste routes tegen een lage prijs. Als je flexibel kunt zijn tijdens het backpacken, kun je veel geld besparen door je reis af te stemmen op de routes van goedkope luchtvaartmaatschappijen. Dit zijn de 20 beste goedkope vliegtuigmaatschappijen van 2019.

1. AirAsia

2. EasyJet

3. Norwegian

4. Southwest Airlines

5. AirAsia X

6. Jetstar Airways

7. WestJet

8. IndiGo

9. Ryanair

10. Eurowings

11. Scoot

12. Jetstar Asia

13. PAL Express

14. Peach

15. Vueling Airlines

16. Air Canada rouge

17. LEVEL

18. Jet2.com

19. Flynas

20. Citilink

Reizen met goedkope vliegtuigmaatschappijen

Weet je al waar je binnenkort gaat backpacken? Verdiep je dan goed in de routes van deze goedkope vliegmaatschappijen. De kans is groot dat er minimaal eentje een route heeft die je tijdens jouw backpack reis kunt gebruiken! Het kan verstandig zijn om voor vertrek al de belangrijkste vluchten te boeken voor je rondreis. Let op dat de prijzen van vliegtickets meestal 6 weken voor vertrek het laagst zijn. Je kunt dus vlak voor vertrek nog een goedkope vliegreis boeken voor als je ongeveer anderhalve maand aan het backpacken bent.

Maakt de prijs van een vliegticket je minder uit? Dan kun je met behulp van Google Flights of Skyscanner eenvoudig een goedkope vliegticket vinden voor een bepaalde datum.