Tips voor een goede voorbereiding op backpacken

Tips voor een goede voorbereiding op backpacken

  • Berichtcategorie:Blog

Een goed begin is het halve werk. Het is daarom ook belangrijk om je goed voor te bereiden als je gaat backpacken. Lees hier de beste tips over de voorbereiding van het backpacken!

Of je nou naar Zuid-Amerika reist of in Europa blijft; met deze backpack tips kan iedere reiziger zich voorbereiden op zijn of haar reis. Heb je ongeveer een idee van wat je wil gaan doen? Stel jezelf dan de volgende vragen om je goed voor te bereiden op je backpack avontuur.

Wat moet je kunnen?

Als je gaat backpacken, moet je je voorbereiden op situaties die je waarschijnlijk gaat tegenkomen. Denk dan ook niet alleen na over de spullen die je denkt nodig te hebben, maar  denk ook aan belangrijke vaardigheden. Zo kan het bij sommige backpack-reizen bijvoorbeeld van pas komen als je weet hoe je vuur moet maken of hoe je een autoband kunt lappen. Zet voor jezelf op een rij welke vaardigheden van pas kunnen komen en bedenk hoe je die vaardigheden al voor vertrek kunt oefenen!

Wat heb je nodig?

Een beginnersfout bij veel backpackers is dat ze op pad gaan met een rugzak die veel te vol zit. Vaak komen beginnende backpackers er in de loop van de rondreis pas achter wat ze echt nodig hebben en wat ze ook thuis hadden kunnen laten liggen. Je bent niet de eerste die met een gigantische en veel te zware rugzak op pad is gegaan om er na een paar dagen achter te komen dat ze hun zakmes met blikopener zijn vergeten. Pak eerst het allerbelangrijkste in, en voeg daarna langzamerhand wat extra’s toe. Als je twijfelt over zware bagage, draag je rugzak dan voor en na het toevoegen van dit onderwerp aan je rugzak. Is het extra gewicht de moeite waard?

Wat ga je doen?

Zorg ervoor dat je lichaam is voorbereid op de activiteiten die je gaat ondernemen. Hoe beter je conditie, hoe makkelijker en plezieriger de activiteiten tijdens je reis zullen zijn. Als je bijvoorbeeld veel gaat wandelen, oefen dan regelmatig in Nederland en loop je bergschoenen in. Ga wandelen met een gevulde rugzak om je lichaam alvast voor te bereiden op het backpacken. Ga je snorkelen? Dan kan het geen kwaad om enkele maanden voor vertrek wat baantjes te trekken.

Heb je een plan B?

Het is belangrijk om je voor te bereiden op datgene wat je gaat ondernemen, maar het is ook belangrijk om te bedenken wat je gaat doen als je oorspronkelijke plannen niet doorgaan. Kies je bijvoorbeeld een alternatieve reisroute als het weer tegenvalt? Is er een andere manier om van punt A naar B te komen als de gehuurde camper stukgaat? Heb je een visum nodig om bepaalde buurlanden te bezoeken tijdens je reis?

Gezondheid

Zorg ervoor dat je alle benodigde injecties hebt gehad voor de gebieden waar je van plan bent om doorheen te trekken. Kijk op de site van GGD Reisvaccinaties welke injecties je nodig hebt voor jouw reis. Neem ook ruim de tijd voor injecties – een vaccin voor buiktyfus moet minimaal één tot twee weken voor vertrek worden toegediend. Neem een medicijntrommel mee met alles wat je nodig hebt. Bonustip: ga naar de tandarts voor vertrek. Tanden en kiezen die normaal niet zeer doen, kunnen in een kouder klimaat plotseling gevoelig worden of zelfs pijn doen.

De omgeving

Je kunt nooit teveel informatie over de plek verzamelen waar je naartoe gaat. Neem contact op met mensen die ervaring hebben met jouw bestemmingen, lees artikelen over de gebruiken van het land en gebruik Google Maps om de omgeving te leren kennen. Hoe hoog is het temperatuurverschil tussen dag en nacht? Hoe stijl zijn de bergen die je gaat beklimmen? Lees je ook in over de plaatselijke bevolking. Zijn er plaatselijke taboes?

Met deze tips voor backpackers ben je voorbereid op alles wat je tijdens je reis kan tegenkomen!