Vind goedkope vliegtickets met Google Flights

Vind goedkope vliegtickets met Google Flights

Het is elke reis weer een uitdaging: zo goedkoop mogelijk van A naar B vliegen tijdens het backpacken. Gelukkig is er Google Flights, waarmee je heel simpel goedkope vliegtickets kunt vinden. Weet je nog niet waar je heen gaat? Dan is Flights ook heel handig om je te oriënteren.

Google Flights is een handige online website van Google gericht op het vinden van goedkope tickets. De site werkt prima op zowel je smartphone als je laptop of computer. Je hoeft alleen maar te navigeren naar google.nl/flights. Flights is handig voor alle reizigers en backpackers, ongeacht of je op zoek bent naar mooie bestemming of juist de goedkoopste periode voor je rondreis.

Waar ga je heen?

Weet je nog niet waar je heen gaat, maar wel wanneer je ongeveer wil reizen? Selecteer dan ‘Bestemmingen verkennen’. Je kunt een reis selecteren in een periode tussen nu en 6 maanden later. Als je een retour boekt kun je zelfs kiezen of je een weekend, een week of twee weken op reis wil. Wanneer je Enkele reis selecteert verdwijnt deze functie uiteraard. Nadat je een maand en eventueel een reisduur hebt geselecteerd, hoef je alleen maar het kaartje te verslepen. Google Flights analyseert automatisch vliegvelden in verschillende steden en laat de vanafprijs zien van vluchten naar die locatie.

Wanneer ga je op reis?

Weet je al precies waar je heen wil, maar wil je je juist oriënteren op goedkope vluchten op verschillende tijdstippen? Dan is Google Flights eigenlijk de enige tool die je nodig hebt. Je vult de bestemming in, eventueel een specifieke luchthaven, en een willekeurige dag van de maand waarin je op reis wil gaan. Google begint gelijk met het geven van tips voor het scoren van een goedkope vlucht. Zo zagen we na het selecteren van maart als vertrekmaand direct dat er goedkopere dag in maart zijn om te reizen. Met behulp van Datums, Prijsgrafief, Luchthavens en Tips heb je in no-time de goedkoopst mogelijk vlucht gevonden voor jouw bestemming.

De laagste prijzen voor je ticket

Vaak kan een paar dagen later of vroeger reizen een flink verschil maken in je totale kostenplaatje voor je vliegtickets. Je hebt misschien niet de vrijheid om een week later te vertrekken, maar als je wel de ruimte hebt om een dag eerder of later te vertrekken, kun je al snel een paar tientjes besparen. Vooral met een groep kan dit verschil flink oplopen!

Goedkope vliegtickets

Hou wel rekening met lastige reistijden als je op zoek gaat naar de goedkoopste vlucht. Vaak zijn goedkope vliegtickets juist zo goedkoop omdat de vluchten op tijdstippen zijn die niet echt handig zijn. Goedkope vliegtickets hebben vaak een overstap of zijn op tijdstippen die voor veel backpackers niet handig zijn. Zo vertrek je soms midden in de nacht of komt je om 04:00 ’s nachts aan op de plaats van bestemming. Let ook op recensies van opvallend goedkope vliegtuigmaatschappijen. Google Flights geeft bij bepaalde maatschappijen aan of er doorgaans veel vertraging is. Het kan dan ook zeker lonen om een tientje extra neer te leggen voor een vliegtuigmaatschappij waarbij de kans op vertraging wat kleiner is.

Klaar om te gaan?

Wij hebben Google Flights nog niet kunnen betrappen op het verhogen van ticketprijzen, maar je kunt voor de zekerheid ook de gevonden vlucht direct boeken op de website van de vliegtuigmaatschappij. Zo weet je zeker dat je de laagste prijs hebt! Daarnaast is het direct boeken bij een vliegtuigmaatschappij in veel gevallen een betere optie, aangezien je een duidelijk aanspreekpunt hebt als er iets mis is met je vlucht.

Nu je de goedkoopste tickets voor je backpack avontuur hebt gevonden, is het tijd om je voor te bereiden op je rondreis. Ook daarvoor zijn er een paar handige websites, die we hier voor je op een rij hebben gezet.